Naslovnica Alumni

Izvještaj UO Udruge Alumni S.E.F. za period 21.02.19.-18.02.20.

Izvješće UO o svom radu i aktivnostima

Udruge Alumni 

S.E.F. u periodu 21.02.2019.- 18.02.2020.

 

1. Upravni odbor Udruge (ponovno izabran u istom sastavu  na izbornoj Skupštini 20.02.2019.g.), održao je 12 sastanaka,  na kojima  je   prisustvovala i predsjednica Nadzornog odbora Vedrana Duplančić Frana.  Sve  odluke su donesene  jednoglasno. Nijedan sastanak nije odgođen. Svi članovi UO su dali doprinos  u predlaganju i provođenju  aktivnosti Udruge.  

 

2. U okviru XV. SEFNET-a  održano je   devet predavanja nekadašnjih studenata o svojim slučajevima iz prakse i četiri terenske nastave prema traženju nastavnika u okviru nastavnih kolegija. Detaljni izvještaj podnosi predsjednik Organizacijskog odbora  SEFNET-a Mirko Cvitanić.

 

3. Surađivali smo  s drugim alumni udrugama na način da smo o akcijama, koje smo mi organizirali ili neka druga  udruga, međusobno obaviještavali članstvo koje je onda prema svojoj mogućnosti i afinitetima prisustvovalo ili sudjelovalo u istima.

 

4. Aktivno smo učestvovali u radu Skupštine  ASUS-a (krovne udruge SVST) u lipnju 2019. sa svoja dva člana:  Boris Milat kao dopredsjednik Koordinacijskog odbora  i  Zoran Sinovčić kao član Skupštine koji je tom prilikom uspješno prezentirao rad naše Udruge u proteklom periodu.

 

5. Suradnja s Ekonomskim fakultetom i dalje je vrlo uspješna. Svi članovi Udruge su pozvani 26.11.2019. na svečano obilježavanje 45 godina našeg fakulteta kojom prilikom je EF dodijelio priznanja i zahvalnice profesorima, suradnicima, fizičkim i pravnim osobama,  za predani rad i doprinos  visokom statusu koji danas uživa EF.  Naime Ekonomski fakultet u Splitu je dobio 2 akreditacije EPAS za preddiplomski i diplomski studij Poslovne ekonomije od Europske zaklade za razvoj menadžmenta (EFMD) od  ukupno 115 u svijetu, čime se svrstao u sam svjetski vrh. Time je omogućeno našim studentima zaposlenje bilo gdje u svijetu. Za akreditaciju je jedan od bitnih elemenata bilo i uvođenje studenata u svijet gospodarstva kroz gostovanja gospodarstvenika-alumnija EF. Radi toga je EF dodijelio Udruzi zahvalu za 15 godina provođenja projekta SEFNET. Zahvalnicu i prigodni poklon je u ime Udruge na ovoj svečanosti primila predsjednica Udruge Ingrid Bulatović.  Svečanost je uveličao i nastup Mješovitog zbora Alumni S.E.F. pod ravnanjem Zlatka Bukvića. Članica Likovne sekcije  Edita Vrgoč je donirala Udruzi svoj rad - prekrasnu sliku, koju smo uokvirili i darovali Ekonomskom fakultetu  za njegovu obljetnicu.

 

6. Svjesni važnosti koju naš program SEFNET ima , odlučili smo na svečan način obilježiti 15. godišnjicu SEFNET-a te zajedno s  dekanicom zahvaliti i profesorima i pravnim subjektima koji su kroz svih ovih 15 godina dali najveći doprinos u odvijanju i održavanju istog. U ime Udruge i Ekonomskog fakulteta te Organizacijskog odbora SEFNET-a zahvalnice smo dodijelili  na prigodnom domjenku 23. siječnja 2020. u dekanatu EF.

Za svoj predani rad i angažman u SEFNET-u svih ovih godina posebnu zahvalnicu od strane Udruge i EF je dobio  Mirko Cvitanić.

Domjenak, na koji su bili pozvani svi članovi Udruge kao i profesori sa EF,  je prošao u ugodnom druženju  sudionika uz glazbeni doprinos Mlađana Tudora. Ovim putem se posebno zahvaljujemo i  Eduardu Gracinu koji se pobrinuo za  snimanje dodjele zahvalnica. O svrsi i kriterijima za dodjelu zahvalnica, par riječi će nam reći Mirko Cvitanić.

 

7. Naše učenje i zabava se kontinuirano odvijala kroz dvije sekcije: Likovne sekcije i Mješovitog pjevačkog zbora o čemu njihovi voditelji podnose poseban izvještaj.

 

8. U svibnju 2019. smo organizirali višednevni izlet na  Kvarnerske otoke: Krk - Cres – Lošinj, koji će svima ostati u prelijepoj uspomeni, zbog  vrhunske organizacije za koju je najzaslužniji Mirko Cvitanić i veseloj raspoloženju  za koje je najzaslužnija  Branka Smoje.

Uz stručno vodstvo  obišli smo grad Krk, muzej, katedralu, zidine, zatim  Juran dvor gdje je Bašćanska ploča,  posjetili grad Cres, muzej i franjevački samostan, Mali i Veliki Lošinj, Muzej Apoksiomena. Vodići su naglasak stavili  na priču o otočnoj ekonomiji, problemima i izazovima. Poseban utisak nam je ostavio posjet OPG-u Mirisni vrt na Krku. Nakon izleta proveli smo mali natječaj za  najbolju fotografiju pejzaža po izboru naših slikarica  Vere Sinovčić, Edite Vrgoč  i Deni Čulić.    

 

9. Ostvarili smo i planirani jednodnevni izlet – ovaj put je konačno došao na red  Klis. Prvo smo posjetili Crkvu UBDM ukrašenu Paračevim freskama o kojima nam je, u maniri stručnog vodića,  detaljno i zanimljivo pričala  Anita Cvitanić. 

Zatim smo obišli Klišku tvrđavu, muzej i Providurov stan, put nastavili prema OPG-u Stella Croatica. Tu smo  imali priliku saznati kako se jedan OPG može izboriti za svoje mjesto na tržištu i dobro poslovati u našim prilikama. Izlet smo završili ručkom u Trilju gdje je  Jerko Podrug dodijelio nagradu Mireli Kačunić za najbolju fotografiju sa izleta na Kvarnerske otoke.  Složili smo se da i nakon budućih  izleta svaki put provedemo natječaj za najbolju fotografiju.        

 

10. Od ostalih planiranih aktivnosti :

- realizirali smo humanitarnu akciju – ove godine to je  donacija trajnijih prehrambenih proizvoda (riža, leća, slanutak) socijalnoj samoposluzi pri Udruzi Most koja  skrbi o splitskim beskućnicima   (ukupne vrijednosti cca 1.000,00 kn).

- dogovorili za 17. veljače 2020. , za članove Udruge i ostale zainteresirane,  u kinu Zlatna vrata u projekciju dokumentarnog filma „Ovo mijenja sve“ (na temu utjecaja egzistencijalne krize klimatskih promjena na ekonomski sustav), po preporuci Alena Munitića , direktora Festivala mediteranskog filma u Splitu, koji će ujedno biti i uvodničar a naša Silvana Blašković voditeljica programa. 

 

11. Družili smo se:

-        nakon izborne Skupštine

-        na ispraćaju 2019.g.

-        Večer smijeha -  gdje su nam gostovali humoristi Marijan Grbavac, Mladen Vuković i Vedran Limić koji je tom prilikom promovirao i svoju novu knjigu „Pljunica i sedam patuljaka“. Naravno naš Mirko kao moderator , prezentirao se i kao vrstan humorista, a Mlađan Tudor sve začinio divnim baladama u spomen na Olivera i Tomu Bebića.   

 

Od planiranih aktivnosti za 2019.g. nismo :

1.    formirali bazu podataka o svim alumnijima EF, zbog istih problema koje smo imali i ranijih godina

2.    održali javnu tribinu na temu od javnog interesa – tema je trebala biti „Očuvanje čakavske riči u Splitu“, s naglaskom na financijski aspekt tog projekta, međutim iako pregovori s mogućim sudionicima traju od listopada  još se ništa nismo uspjeli dogovoriti.   

 

Split, 13. veljače 2020.

Predsjednica UO Alumni S.E.F.

_____________________

Ingrid Bulatović

Comments  

 
0 #1 Leif 2020-02-21 09:02
You made some good points there. I looked
on the internet for the topic and found most guys will approve with your
website.

my site :: EnjoyWellness
CBD - Better CBD: https://www.instapaper.com/p/7641179
Quote
 

Add comment

Upozorenje:
Uredništvo ove stranice protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno. Poželjno je da komentari budu vezani uz temu teksta koji se komentira. Pretjerano skretanje s teme u komentarima bit će podložno moderiranju.

Security code
Refresh

Dodatne informacije