Naslovnica Alumni

Izvješće Likovne radionice 2016.

Likovna radionica djeluje od 21. 3. 2011. godine. Okuplja petnaestak članova koji se sastaju svakog četvrtka od 17 do 20 sati. U izvještajnom razdoblju (od 1. 1. 2016. do 6. 3. 2017.) slikali smo i uživali čak 43 puta te nam je to postao lijep, opuštajući i koristan hobi. Obrađivane su tehnike olovke, ugljena, suhog i uljnog pastela, gvaša, laviranog tuša, akvarela na papiru i - u posljednje vrijeme - akrila na platnu. Profesor i akademski slikar Duško Aničić, naš volonter, polako ali sigurno uveo nas je u svijet slikarstva, strpljivo vježbajući omjere veličina, sjena, kontrasta. Upoznao nas je s kompozicijom slike, kompozicijom boja i zlatnim rezom, slikajući po promatranju, sjećanju, mašti i po fotografiji, koja nam često služi kao predložak i likovni povod, ali nikad nije vjerno prenesena, dajući nam tek mogućnost za beskrajne improvizacije u kompoziciji i koloritu. 

Treba istaknuti i tradicionalno organiziranje naše "likovne kolonije", u studenom svake godine, u Srinjinama na obiteljskom imanju našeg profesora, koje je sjajna prigoda i za lijepo druženje s članovima Likovne udruge "Salona art", za razmjenu iskustava i dodatnu edukaciju, slikanje u prirodi, uz pjesmu i veselje.

Dana 6. 3. 2017., nakon izborne skupštine Udruge, u predvorju Ekonomskog fakulteta bit će postavka tridesetak slika u tehnici akrilika na platnu.

Voditeljica Edita Vrgoč, dipl. oec. 

Add comment

Upozorenje:
Uredništvo ove stranice protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno. Poželjno je da komentari budu vezani uz temu teksta koji se komentira. Pretjerano skretanje s teme u komentarima bit će podložno moderiranju.

Security code
Refresh

Dodatne informacije